Toyotan hybridi – mielenrauhaa vuodesta toiseen

 

Hybridiä harkitsevaa usein mietityttää paljon tekniikkaa sisältävien autojen huoltovaatimukset, mutta vaihto polttomoottorista täyshybridiin sujuu kuitenkin odotettua vaivattomammin. Monet yllättyvät, että hybridissä voi jopa olla ajoittain vähemmän huollettavaa.

Yhä useampi vaihtaa nykyään polttomoottoriautosta hybridiin. Kenelle hybridi sopii?

–   Totta puhuen olisi lyhyempi luetella, kenelle ei sovi, Tammer-Auton huollon palvelupäällikkö Miska Kettunen naurahtaa. Hybridi on varma valinta melkeinpä kenelle vain, ja jopa pitkän linjan autoharrastajalla voi olla rakkaudella vahatun klassikon lisäksi luotettava ja taloudellinen hybridi pääautona.

Monia hybridiä harkitsevia mietityttää, kuinka suuri muutos on kyseessä. Pitääkö pihasta löytyä lataustolppa? Täytyykö tilasta tinkiä? Saako hybridiin vetokoukun?

–   Polttomoottoriautosta hybridiin vaihtaminen on itse asiassa erittäin vaivatonta. Mikäli haluaa itselleen mahdollisimman helpon siirtymän, ja ei ole esimerkiksi mahdollisuutta asennuttaa lataustolppaa pihaan, ajossa latautuva täyshybridi on erittäin luotettava ja järkevä valinta. Mikäli plugin-hybridi kiinnostaa, akku latautuu kätevästi yön yli hitaammallakin latauslaitteella.

Tilasta ei onneksi tarvitse Toyotan hybridien osalta tinkiä, sillä akku on useimmissa tapauksissa kätevästi piilossa takapenkin alla.

Useimpiin Toyotan hybrideihin saa myös vetokoukun asennutettua, eli hybridin omistaja voi huoletta kuljettaa tavaroita peräkärryllä. Hybridi taipuu moneen.

Hybridit sisältävät paljon elektroniikkaa. Pitääkö hybridiin vaihtavan varautua huoltovälin lyhenemiseen?

–   Hybridin hankkijan ei tarvitse varautua lisääntyneisiin huoltotarpeisiin, eli auton käyttäminen huollossa kerran vuodessa tai vaihtoehtoisesti 15 000 km välein riittää.

Toyotan hybrideillä on tietyissä tapauksissa jopa etu verrattuna polttomoottoriautoihin, sillä perinteisen kytkimen, starttimoottorin, laturin ja vetohihnan puuttuminen tarkoittaa, että huolto keskittyy pääosin kestävän ja luotettavan hybridijärjestelmän ylläpitämiseen.

Kuinka kestäviä Toyotan hybridiakut ovat? Voiko akun kuntoa tarkistaa?

­–   Toyotalla on tunnetusti vahva luotto akkuihinsa, ja Toyotan hybrideillä onkin 10 vuoden tai 350 000 kilometrin hybridiakkuturva. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Toyotan hybridiakkujen käyttöikä rajoittuisi 10 vuoteen, sillä usein jopa 20 vuotta vanhoissa ensimmäisen ja toisen sukupolven Prius-malleissa on vielä alkuperäinen hybridiakku paikallaan. Akun kunto tarkistetaan jokaisen määräaikaishuollon yhteydessä.

Miten hybridin omistaja varmistaa huolettomat kilometrit auton muiden osien osalta?

–   Hybridiakkuturvan lisäksi paras keino huolehtia Toyota-hybridin kunnosta on Toyota Relax. Mikäli käyttää autoa huollossa vuoden tai 15 000 km välein, saa Toyota Relax -turvan veloituksetta seuraavaan huoltoon asti. Toyota Relax kattaa useimmat auton osat kulutusosia lukuun ottamatta ja on saatavilla siihen asti, että auto on 10 vuotta vanha tai vaihtoehtoisesti sillä on ajettu 160 000 km.

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot