Tapio on viihtynyt Toyotan palveluksessa koulunpenkiltä päästyään, jo yli 30 vuotta

Tapio Koivulan työnkuvaan korimekaanikkona Tammer-Autolla kuuluvat kaikki kolarityöt, kuten täyden palvelun autotalossa pitääkin. Hän vaihtaa tuulilasit ja hoitaa erilaiset runkovauriot, isommat ja pienemmät kolarit, kaikki kovalla ammattitaidolla.

Koulutus ylläpitää ammattitaitoa

Tapioa, kuten muitakin Tammer-Auton ammattilaisia, koulutetaan jatkuvasti, jotta ammattitaito pysyy yllä mallien uusiutuessakin.

”Meitä koulutetaan paljon. Meillä on koulutuksia kaksi–kolme vuodessa, ja niiden päälle vielä tyyppikoulutuksia uusista malleista. Meillä käy välillä myös paikan päällä ihmisiä kouluttamassa. Meillä on aina se viimeisin koulutus ja tieto, siksi tiedämme mitä autoille pitää tehdä, jotta ne ovat kunnossa täältä lähtiessään. Muut korjaamot kulkevat monesti vuoden–pari jäljessä.

Tapio uskoo, että tammerautolaisten ammattitaito näkyy lopputuloksessa.

”Kun saman katon alta saa sekä korikorjauksen että maalauksen, autoa ei tarvitse siirrellä. Kommunikointi on helpompaa, pääsemme seuraamaan toinen toistemme työtä koko ajan ja kertomaan, jos jotain halutaan muuttaa eri lailla. Kun meidän on helppo keskustella, lopputuloskin on parempi. Muut kaverit ovat täällä samalla lailla koulutettu, samaa aihetta kunnioittaen.”

Kehittyvä turvatekniikkaa tuo työhön haastetta

Nykypäivän autot ovat edeltäjiään vaativampia. Niihin on tullut paljon lisää turva- ja kameratekniikkaa sekä erilaisia tunnistinantureita.

”Se tuo haastetta meidän työhömme, uudet tekniikat täytyy tuntea ja on huomioitava enemmän asioita. Jos kalibroinnit eivät ole kunnossa, turvatekniikka ei toimi oikein, esimerkiksi ei tunnista autoa edellään. Me emme tee sinnepäin, vaan tehtaiden ohjeiden mukaan. Auto on työmme jälkeen täysin ajettavissa, asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ajaa.”

Tutustu Tammer-Auton korikorjaamopalveluihin