”Kun työ on tehty hyvin, autosta ei näe , mistä sitä on korjattu. Kyllähän sellainen palaute lämmittää aina mieltä”

Tammer-Auton automaalari Kimmo Keskinen tietää, että virheetön maalipinta vaatii huolellista työtä.

– Kun auto tulee minulle korikorjaamon puolelta, alan hioa ja kitata maalattavaa kohtaa. Sitten käsittelen sen pohjamaalilla ja hion uudestaan ja vielä sama uudestaan. Siinä on monta vaihetta. Eikä niistä voi lipsua yhdestäkään. Lopputulos kärsii, jos oikoo jostakin, Kimmo kertoo.

Kaikki yhden katon alta

Kimmo työskentelee saumattomasti yhteen Tammer-Auton mekaanikkojen kanssa. Myös asiakas hyötyy siitä, että kaikki toiminnot hoidetaan saman katon alla.

– Seinän toiselta puolelta on helppo mennä kysymään työkaverilta tarkennusta omaan työhön. Saan nopeasti  auton työn alle ja sitten taas valmiiksi. Näin asiakas saa auton mahdollisimman pian takaisin käyttöönsä.

Autoista vapaa-ajallaankin intoileva mies pitää asiakkaan kiitosta suuressa arvossa. Paras asiakkaalta saatu palaute on kysymys ”mistä sen näkee, että autoa on korjattu?”.

– Kun työ on tehty hyvin, sitä ei näekään mistään, Kimmo hymyilee.

Toyotaan erikoistunut automies

Kimmo on työskennellyt koko uransa Toyotan parissa. Viime kesänä tuli täyteen 15 vuotta Tammer-Autolla, johon hän siirtyi aikanaan suoraan ammattikoulun penkiltä. Erikoistumisen kautta on karttunut erityinen ammattitaito. Hän huomaa myös eron Toyotan ja muiden merkkien välillä.

– Kyllä merkeissä on eroja. Muovilaatuja on puskureissa eri laatuja – joitain voi korjata ja joitain ei. Materiaali vaikuttaa myös maalipintaan. Joka automerkillä on vähän erilaisia erikoismaalauksia. Me olemme saaneet värien toimittajalta erikseen Toyotan maalauspuoleen painotettua koulutusta.

Kimmo luottaa Toyotaan myös työpaikan ulkopuolella: perheestä löytyy kaksi Toyotaa, omat sekä Kimmolle että vaimolle. Kimmo siirtyi hybridikantaan tämän vuoden alusta, ja ajelee tätä nykyä Priuksella.

Tutustu Tammer-Auton korikorjaamopalveluihin