Toyota-asiantuntemus takaa huolettomat kilometrit Approved-vaihtoautoille

Käytetyn auton ostajaa saattaa mietityttää, paljastuuko uudesta menopelistä ensimmäisten kilometrien jälkeen auton kuntoon liittyviä yllätyksiä. Toyota halusi tehdä käytettyjen autojen ostamisesta ja omistamisesta yhtä huoletonta kuin uusien ja kehitti vaihtoautoilleen Approved- ohjelman.

Kaikki Approved-autot läpikäyvät koulutetun Toyota-mekaanikon suorittaman tarkastuksen, jossa autojen moitteeton kunto ja ajovalmius varmistetaan. Approved-ohjelmaan kuuluvat tarkastuksen läpäisseet Toyota-vaihtoautot, joiden ikä on alle 10 vuotta ja mittarissa enintään 185 000 kilometriä. Ohjelmaan sisältyy 12 kuukautta voimassa oleva maksuton lisäturva, jolla ei ole kilometrirajaa.

 

UUDEN OMISTAJAN ASIALLA

Tammer-Auton vaihtoautokunnostusvastaava Miikka Lehmusjoki on työskennellyt talossa jo 16 vuotta, joista viimeiset 12 kunnostustoiminnan tiiminvetäjänä Hatanpäällä. Miikka kuvaa tarkastusta perusteelliseksi:

– Tarkastusta voisi verrata katsastukseen, mutta Approved-autoille tehdään vielä vähän enemmän. Kaikki kuluvat osat käydään läpi, mutta lisäksi tsekataan autoon asennettujen lisävarusteiden toiminta. Pääasia on tietenkin varmistaa, että osat ja varusteet ovat kunnossa ja auto on kaikin puolin valmis uuden omistajan käyttöön.

Approved-tarkastus kestää yleensä reilun tunnin. Mekaanikko käy läpi jarrut, auton alustan komponentit, valot, moottorin, sähkölaitteet, ohjauslaitteet sekä mukavuusvarusteet. Mahdolliset viat ja puutteet korjataan saman tien. Taloon tulevien Toyota-vaihtoautojen määrä vaihtelee sesongin ja automarkkinan mukana, mutta useimmiten Approved-tarkastuksia tehdään viikossa kymmeniä. Tammer-Autolla tarkastuksia tekee vakituisesti kaksi mekaanikkoa. Tarvittaessa lisäkäsiä löytyy samalta pajalta.

Aina korjattavaa ei löydy ja tarkastuksen jälkeen auto on heti valmis myyntiin.

– Monet meille tulevat autot ovat hyvin pidettyjä ja erittäin hyväkuntoisia. Yleisimpiä korjauksen kohteita ovat polttimot ja jarrut eli normaalissa ajossa kuluvat osat, Miikka kertoo.


APPROVED ON MYÖS TURVA-ASIA

Tammer-Auton asiakas Maria Antila löysi Lempäälän toimipisteen laajasta vaihtoautovalikoimasta omakseen kultaisen Toyota Yariksen. Edellisen menopelinsä Maria osti yksityiseltä myyjältä. Se osoittautui alkuinnostuksen jälkeen pettymykseksi, kun pieniä vikoja alkoi ilmaantua yksi toisensa jälkeen.

– Olen aina ajanut käytetyillä autoilla. Edellisen auton kohdalla katsastuksia sai jännittää kovasti etukäteen ja miettiä, minkälaisen loven korjaukset tällä kertaa lompakkoon tekevät. Kun kolaroin auton parkkihallissa jarruvian vuoksi, tajusin, että tällainen auto on myös turvallisuusriski, Maria kertoo.

Approved-ohjelma ei ollut Marialle ennestään tuttu, mutta luotettava merkki ja maksuton lisäturva kannustivat ostopäätöksessä.

– Toyota oli tuttu merkkinä ja tiesin, että ne ovat tunnettuja toimintavarmuudestaan, joten autokaupoille päätin suunnata Tammer-Autoon. Approved lupasi juuri sitä mitä autolta kaipaan: turvallisen, ammattilaisen perin pohjin tarkastaman auton, jonka kanssa en jää heti oman onneni nojaan. Huomaan ajattelevani, että aivan kuin alla olisi uusi auto, Maria iloitsee.

 

LAATUA JA LIIKKUMISEN HELPPOUTTA

Mekaanikoilla on keskeinen rooli Approved-standardissa, mutta asiakkaiden palautteet vastaanottaa useimmiten autokauppias. Mutkan kautta kiitokset kulkevat onneksi myös Miikan korviin. Parasta miehen mukaan omassa työssä onkin laadukkaan korjaustyön tekeminen ja ihmisten arkisten menojen sujuvoittaminen.

– Minusta Approved-ohjelman ajatus on hieno: kaikki eivät halua uutta autoja ja me pyrimme tarjoamaan niin hyviä käytettyjä autoja kuin mahdollista. Ihmisillä on tarve liikkua ja me helpotamme ihmisten arkea yhden tärkeän palikan osalta, Miikka sanoo hymyillen.