Sähäkkä seitsenottelija ajelee rauhallisesti hybridillä

 

Seitsenottelija Maria Huntingtonille oli päivänselvää jo nuorena, että ajokortti kannattaa hankkia. Treenimatka kesti omalla autolla vartin verran, bussilla yli tunnin. Ajokilometrejä onkin sittemmin kertynyt. Valmentajakuviot vievät tamperelaisurheilijaa Turkuun, matkat kotimaan leireille sujuvat autoillen ja edelleen kilometrejä kertyy myös päivittäisistä treenimatkoista Pispalanharjun kainalosta Pirkkahalliin. Kesäisin reitti kulkee myös kesämökille, jolloin mukaan lähtee myös muu perhe ja Dina-koira.

– Aiemmin ajattelin, että on ihan sama, mikä auto on alla. Vuonna 2019 Tammer-Auton kanssa alkaneen yhteistyön myötä olen päässyt hyvien autojen makuun ja katson autoa hieman eri tavalla, jo viidellä eri Toyotalla ajellut Huntington kertoo.

Rauhallinen ajotapa säästää polttoainetta

Kaikki Huntingtonin ajamat Toyotat ovat olleet hybridejä. Toyotan täyshybridien polttoaineenkulutus on huomattavasti perinteisiä polttoainemoottoriautoja alhaisempi.

– Mielellään sitä ajelee hybridiä, kun polttoaineen hinta nousee. Minulla on näytössä koko ajan näkyvissä, paljonko keskikulutus on. Välillä nollaan mittarin ja pyrin esimerkiksi tietyn reissun ajan pitämään sen tavallistakin matalampana. Siinä auttaa vakionopeudensäädin, ei tule turhaan painettua kaasua. Ylipäänsä ajotapani on muuttunut rauhallisemmaksi.

Pitkille matkoille Huntington kytkee päälle ECO-ajotilan, jolloin auto reagoi kuljettajan teräviinkin painalluksiin pehmeämmin. Myös ilmastointilaite toimii energiataloudellisemmin.

Hyvä ajettavuus tekee ajamisesta helppoa

Usein kisamatkankin itse ajavalle urheilijalle auton tärkeimpiä piirteitä on helppo ajettavuus.

– Sellaiset pienet ominaisuudet kuin mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti ovat osoittautuneet tosi tärkeiksi ja ajokokemusta parantaviksi. Tietysti kuskina pitää olla itse valppaana, mutta vaikkapa kilpailuihin ajaessa on kiva, että ei tarvitse olla niin älyttömän fokusoitunut ajamiseen, kun auto itsessään on niin helppo ja mukava ajaa, Huntington toteaa.

Toyota-yhteistyön myötä Huntingtonista on kehkeytynyt oman elämänsä Toyota-asiantuntija, joka osaa suositella sopivaa ajokkia eri elämäntilanteisiin.

– Nyt ajan käytännöllisellä ja mukavalla Corollalla, joka on kaikille tuttu. Viime kesästä asti ajoin RAV4:llä, joka kiinnosti monia ja siitä tulikin paljon kyselyjä. Se oli ehdottomasti omakin suosikkini ja odotan jo, että loppuvuodesta pääsen taas RAV4 Hybridin rattiin.  

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot