Mikä mietityttää käytetyn hybridiauton ostajaa?

 

Kestääkö akku?  Siinä ensimmäinen kysymys, joka pohdituttaa käytetyn hybridiauton ostajaa.

 

Toyota Tammer-Autossa automyyjänä työskentelevä Samu Lehtovuori antaa huojentavan vastauksen käytetyn hybridiauton hankintaa harkitsevalle: Toyotan hybridiakkuturva takaa, että akun kestämisestä ei tarvitse murehtia. Toyota myöntää Toyota-merkkihuollossa huolletuille hybridiautoille 10 vuoden tai 350 000 kilometrin hybridiakkuturvan. Määräaikaishuollossa akun kunto tarkistetaan auton diagnostiikan avulla, ja turva kestää huoltovälin kerrallaan, seuraavaan määräaikaishuoltoon asti.

 

– Hybridiakkuturva tuo mielenrauhaa ja 10 vuoden voimassaolo riittää pitkälle. Mutta uskaltaisin kyllä suositella vaikkapa 15 vuotta vanhaa Priusta, jossa akkuturva ei enää ole voimassa. Toyotalla on ylivoimaisesti pisin kokemus hybridiautojen valmistamisesta. Supervarmoja, luotettavia autojahan nämä ovat, itsekin hybridi-Corollalla ajava Lehtovuori toteaa.

 

Hybridin toimintavarmuus kiinnostaa

 

Toinen asia, josta auton ostaja haluaa keskustella, on auton vikaherkkyys. Osa asiakkaista olettaa hybridin olevan vikaherkempi kuin perinteiset bensa- ja dieselautot.

 

– Se on turha pelko, Lehtovuori rauhoittelee.

 

– Toyotan hybridiauto on todella monella järkisyyllä perusteltava autohankinta. Nämä ovat äärimmäisen varmatoimisia autoja, joiden kanssa selviää vähillä murheilla.

 

Monelle tärkeä syy tutustua ja hankkia hybridi on sen taloudellisuus.

 

– Käytössä Toyotan hybridi onkin taloudellinen ja vähäpäästöinen kulkuneuvo. Auto ei ole sijoitus, mutta hybridit säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa hyvin, Lehtovuori muistuttaa.

 

Entä mitä se täyshybridi tarkoittaakaan?

 

Vuosien myötä hybridiauton käsite on tullut kuluttajille tutummaksi.

 

– Toki käsitteitä on paljon, ne saattavat mennä sekaisin, eikä asiakas aina tiedä, mikä hybridi on minkäkinlainen. Varsinkin, jos asiakas on vaihtamassa toisesta automerkistä Toyotaan, itselataava hybridi ei välttämättä ole tuttu, Lehtovuori muistuttaa.

 

Joten kertauksen vuoksi: Toyotan hybridiautoissa sähkömoottori ja bensiinikäyttöinen polttomoottori työskentelevät yhdessä. Täyshybridi kulkee pelkän sähkömoottorin avulla aina, kun se on mahdollista. Kuljettajalle se on helppo – riittävä sähkövaraus pysyy yllä ilman, että kuljettajan tarvitsee tehdä mitään.

 

Autokaupoille voi tulla, vaikka auton toimintaperiaatteisiin ei olisi kovin syvällisesti perehtynyt.

 

– Me myyjät vastaamme mielellämme kysymyksiin. Tervetuloa koeajolle, Lehtovuori toivottaa.

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot