Huoleton itselataava hybridi

 

Sähköauto houkuttelee monia meistä. Mutta jos lataaminen ei onnistu kotipihassa tai työpaikan pysäköinnin yhteydessä eikä arjen reiteille muutenkaan ole helppo sijoittaa lataushetkiä, itselataava hybridi on mainio vaihtoehto.

 

Toyotan itseladattava hybridi on todella suosittu vaihtoehto: sellaisen on valinnut jo yli 18 miljoonaa autoilijaa ympäri maailman.

 

Eniten hybriditekniikasta hyötyvät autoilijat, joiden ajo koostuu kaupunki- ja taajama-ajosta, jossa on paljon pysähdyksiä ja kiihdytyksiä. Ja kun 70 prosenttia suomalaisista asuu kaupungeissa tai kaupunkien kehysalueilla, kaupunkiajoa kyllä kertyy. Mutta eipä siinä kaikki – hybridi pystyy pienentämään kulutusta myös maantie- ja moottoritieajossa.

 

 

Sähköllä aina kun mahdollista

 

Toyotan itselataavassa hybridiautossa on kaksi moottoria: sähkömoottori ja bensiinikäyttöinen polttomoottori toimivat yhteistyössä. Auto vaihtaa ajon aikana täysin saumattomasti näiden välillä ja kertoo kuljettajalle, kumpi moottori milloinkin on käytössä – ja näin autoa ajaessaan voi samalla kehittää omaa ajotapaansa jatkuvasti taloudellisemmaksi.

 

Kaupunkiajolle tyypillisissä jarrutuksissa syntyy jarrutusenergiaa, joka ladataan generaattorin avulla korkeajänniteakkuun. Tätä muuten hukkaan menevää energiaa auto käyttää muun muassa matkanopeuksilla rullatessaan ja kiihdytyksissä polttomoottorin kuormitusta tasaamaan. Liikkeellelähtö tapahtuu aina sähkömoottorin avulla.

 

Toyotan itselataavalla täyshybridillä ajaessa jopa puolet ajasta taittuu sähköllä. Lyhyillä matkoilla ja alhaisilla nopeuksilla polttoainetta ei kulu välttämättä lainkaan – hybridi nimittäin liikkuu pelkän sähkömoottorin avulla aina, kun mahdollista.

 

Hybriditeknologian edelläkävijä

 

Toyota on hybriditeknologian pioneeri: Olemme kehittäneet hybriditeknologiaa jo yli 20 vuotta, ja itselataava hybriditeknologiamme on ehtinyt jo neljänteen sukupolveen. Monipuolinen valikoimamme sisältää vaihtoehtoja kaupunkiautosta maasturiin.

 

Hybridikuskiksi on helppo ryhtyä: Valikoimissamme on tälläkin hetkellä kymmeniä eri elämäntilanteisiin ja tarpeisiin sopivia Toyota Approved -hybridivaihtoautoja: kätevästä Yariksesta ketterään Corollaan ja vahvaan RAV4:ään. Ja luonnollisesti tarjolla on myös koko uusien autojen hybridivalikoimamme – valita vain itsellesi sopivin.

 

 

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot