Kevyempi kukkarolle, parempi luonnolle

Toyota-hybridi on vähäpäästöisempi valinta

Eri maiden hallitukset pyrkivät ohjaamaan lainsäädännöllä ja tukitoimilla autokantaa vähäpäästöisiin ja puhtaampiin autoihin. Voisi jopa sanoa, että lainsäädäntö hellii hybridejä. Hybridikuljettaja hyötyy monin eri tavoin.

Kevyempi kukkarolle

Suomessa autovero ohjaa ostopäätöksiä vähäpäästöisten autojen suuntaan. Näissä autoissa autoveron osuus myyntihinnassa on pienempi kuin isompia päästöjä tuottavissa autoissa. Voisi jopa sanoa, että ostaessasi vähäpäästöisen auton saat maksamallasi rahasummalla enemmän autoa. Vähäpäästöisten autojen, kuten hybridien ja sähköautojen vuosittainen ajoneuvovero on pienempi. Säästät vuosittain huomattavan summan rahaa.

Vähäpäästöiset autot ovat ansainneet edullisemman verokohtelun vähäisemmän kulutuksen ja pienempien päästöjen ansiosta. Hybridiautot kuluttavat vähemmän polttoainetta ja siten säästät merkittävästi polttoainekustannuksissa. Polttoaineen hinnasta on merkittävä osa veroa, joten myös maksamasi veron määrä vähenee.

Monilla paikkakunnilla on lievennyksiä sääntöihin tai erikoisetuja vähäpäästöisille autoille. Näiden etujen odotetaan lisääntyvän. Esimerkiksi Helsingin kaupunki myöntää alennuksia vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksuista.

Kolme neljästä Suomessa myydystä hybridi-autosta on Toyota

Pienemmän kulutuksen vuoksi hybridiautojen CO2-päästöt ovat pienemmät. Tällä on myönteinen merkitys ilmastoon ja kasvihuoneilmiöön. Normaaliolosuhteissa Toyota-hybridiautolla voi ajaa jopa yli puolet ajoajasta sähköllä. Se on huomattavan edullista, eikä sähköajosta tule lainkaan päästöjä. Hybridiauto on oikeansuuntainen valinta ilmastonmuutoksen hidastamisessa.

Yksityishenkilöiden ohella vähäpäästöisyys on monille yrityksille sekä periaate- että imagokysymys. Ne ovat asettaneet rajoja yrityksen yritysautojen päästöille. Puhtaampien autojen hankinta ja käyttö tulee yritykselle edullisemmaksi, ja ne viestivät myös vastuuntunnosta.

Kysy lisätietoja tai vaihtotarjousta

Ota yhteyttä Myyjien yhteystiedot