Paljon uutta, yksi nimi - Toyota bZ

Beyond Zero - matkalla nollapäästöjäkin pidemmälle

Tervetuloa inspiroitumaan kanssamme. Haluamme esitellä sinulle paljon uutta ja yhden uuden nimen: Toyota bZ. Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven sähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Käyttäjälähtöisesti suunniteltu täyssähköperhe on täysin lähipäästötön, mutta me haluamme vielä enemmän. Haluamme muuttaa tulevaisuutta ja tehdä ajamisesta vieläkin helpompaa ja hauskempaa. Me matkaamme kohti täydellisyyttä ja sen yli. 

Keskiössä ihminen, tavoitteena liikkumisen vapaus

Toyota bZ -täyssähköperheen myötä pyrimme nollapäästöjäkin pidemmälle. Uuden, erityisesti sähköautoillemme suunnitellun alustarakenteen kehittelytyön keskiössä on alusta asti ollut käyttäjä – ihminen. Toyota bZ onkin enemmän kuin vain tuoteperhe autoja – pyrimme pidemmälle. Haluamme muuttaa ihmisten elämää ja vaikuttaa kokemukseen maailmasta. Haluamme vaikuttaa siihen, miten liikut, haluamme parantaa mahdollisuuksiasi kommunikoida ympäröivän maailman kanssa, haluamme pitää huolta ympäristöstämme. Ennen kaikkea haluamme vaikuttaa paremman yhteiskunnan syntymiseen. Liikkumisen vapaus kuuluu kaikille, ja me haluamme tarjota helpon ja hauskan tavan liikkua.

Sinä & ympäristö

Toyota bZ -täyssähköperheen myötä pyrimme minimoimaan ympäristöön kohdistuvan kuormituksen mm. hyödyntämällä uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinkoenergiaa.

Sinä & autosi

Uusi, erityisesti sähköautoillemme suunniteltu alustarakenne, edistyksellinen varustelu ja modernit liitettävyyspalvelut vievät kokemuksesi autoilusta uudelle tasolle. Ajaminen on hauskaa, varmaa ja turvallista.

Sinä & ihmiset

Tilava ja hiljainen matkustamo tekee ajamisesta miellyttävää ja matkustamisesta rentouttavaa, tarjoten sinulle ja matkakumppaneillesi oivallisen tilan yhdessä olemiseen.

Sinä & yhteiskunta

Täysin lähipäästötön, innovatiivisia ratkaisuja esittelevä Toyota bZ -täyssähköperhe edistää omalta osaltaan paremman yhteiskunnan luomista ja tuo mielenrauhaa.

Tutustu Toyota bZ4X -konseptimalliin

Toyota bZ4X -konseptimalli rakentuu Toyotan pitkälle, yli 20 vuotta kestäneelle sähköistymisen edelläkävijyyden pohjalle. Uusi bZ4X-konseptimalli tarjoaa ensimakua siitä, mitä täyssähköautomme tulevat tarjoamaan. Konseptimallissa näyttävä muotoilu, nelivedon kyvykkyys, kilpailukykyinen toimintamatka ja ajamisen nautinto yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Haluamme tarjota vertaansa vailla olevan sähköajokokemuksen, ilman kompromisseja.

Kaikki nelivetoisen katumaasturin ominaisuudet

Uuden Toyota bZ4X -konseptimallin sydän on erityisesti sähköautoille suunniteltu e-TNGA-alustarakenne. Sen ansiosta autolla on SUV-korimallille tyypillisesti pitkä akseliväli ja lyhyet ylitykset, ja lisäksi auto tarjoaa ruhtinaalliset sisätilat. Erittäin kykenevä nelivetojärjestelmä on kehitetty yhteistyössä Subaru Corporationin kanssa. Se yhdistettynä Toyotan ylivertaiseen kokemukseen sähköistymisestä tarjoaa käyttäjille ainutlaatuisen yhdistelmän varmuutta ja ajamisen hauskuutta.

Tunne yhteys

Toyota bZ4X -konseptimallin ratissa olet aidosti yhteydessä autoosi ja edessä olevaan tiehen. Mukautuva steer-by-wire -ohjaus tekee ajamisesta rentoa, hallittua ja turvallista: se estää epätoivotut tärinät, ja sen ansiosta voit pitää koko ajan kätesi samassa asennossa, jopa mutkiin ajettaessa. Mittariston ulkoasu ja sijoittelu on suunniteltu niin, että sen tarjoamat tiedot ovat aina saatavilla näkökentässäsi. Lisäksi hallintalaitteiden sijoitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota – ne ovat helposti ja turvallisesti kätesi ulottuvilla, jolloin niiden käyttämiseksi ei tarvitse siirtää katsetta tiestä tai ajatuksia ajamisesta.

Designin uusi aikakausi

Uusi Toyota bZ4X -konseptimalli on paitsi näyttävästi, myös tarkoituksenmukaisesti suunniteltu. Sen jokaisella yksityiskohdalla on tarkoitus: ensiluokkainen ajokokemus. bZ4X-konseptimalli on kohti tulevaisuutta katsova ainutlaatuinen täyssähköinen katumaasturi – auto, jolla on asenne ja itsevarmuus kohdallaan. Näyttävän ulkoasun, kilpailukykyisen toimintamatkan ja aidon nelivetotekniikan lisäksi se tarjoaa runsaasti innovatiivisia ratkaisuja, kuten aurinkopaneeleiden hyödyntämisen auton lataamisessa sekä sisustussuunnittelun uusimmat tuulet: sen avoin ja tilava matkustamo tarjoaa kuljettajalle ja matkustajille mukavan, pyörillä liikkuvan seurustelutilan.